Entreprenant direktør ved roret

Direktør Carsten Stæhr er entreprenør og iværksætter af kød og blod. Han kan bare ikke lade være. Allerede fra barnsben var lysten til at tjene sine egne penge stor. Lysten til at skabe og se noget vokse og blive en succes, ligger dybt forankret i ham. Carsten er ikke bange for at tage en chance og prøve noget nyt, og han er drevet af dét, der interesserer ham og føles rigtigt.

Efter nogle år med en tidligere samarbejdspartner stiftede selskabet i 2007 Stæhr Telecom med Carsten Stæhr som Direktør, Doris Stæhr som styrmand på økonomi og Tommy Stæhr som udførende projektleder.

Carsten Stæhr
Carsten StæhrDirektør

Det bliver i familien

Forældrene Doris og Preben Stæhr har altid været Carstens nærmeste sparringspartnere, og derfor havde han også, længe før partneren i firmaet skulle købes ud, leget med tanken om at opbygge en stærk familievirksomhed. Heldigvis gik de med ombord i projektet, og fandt på navnet Stæhr Telecom ApS, der skulle drives som en familiejet virksomhed med forældre og to sønner.

Doris Stæhr kommer fra tidligere stillinger med lederansvar og har en stærk sans for hvordan en forretning skal drives. Med hende i firmaet vidste Carsten, at der ville være styr på regnskab, budgetter,  cashflow og likviditet.

Faderen Preben Stæhr har arbejdet som smed hele sit liv, og Carsten så en uvurderlig hjælp i Prebens kompetencer, når der skulle løses komplekse opgaver på sitet og maskinparken skulle vedligeholdes. Preben Stæhr har dog afholdt sig fra at deltage i den daglige ledelse, men er med i ejerkredsen og bidrager i øvrigt med sparring i det daglige.

Styr på tropperne gav penge på kontoen

Da familien besluttede at stifte Stæhr Telecom, blev det samtidig besluttet, at sønnen Tommys gode lederevner skulle bringes i spil. Han skulle fungere som Afdelingsleder og have ansvaret for de 30 medarbejdere, som arbejder for Stæhr Telecom ApS.

Familien så et potentiale i Tommy som afdelingsleder, fordi han tydeligvis kunne tjene penge på sine projekter. Tommy blev medejer af firmaet i 2013.

Tommy er sådan en type, der altid vil optimere – altid vil prøve at gøre tingene en lille smule bedre end i går. Sammenholdt med Doris´ stærke økonomiske sans, har det har givet resultater på bundlinjen.

I dag står Stæhr Telecom ApS stærkt i markedet og familien Stæhr er, med rette, stolte af deres virksomhed.

De kan bryste sig af at være leverandør til nogle af Danmarks større tele- og energiselskaber, ligesom de har referencer til flere kommuner.

På spørgsmålet om, hvad der har været årsag til succesen, er Direktør Carsten Stæhr ikke i tvivl:

”Først og fremmest et formidabelt familiesammenhold, der er baseret på gensidig respekt. Dernæst har det betydet alt, at der er styr på virksomheden igennem likviditetstyring og opfølgning på budgetter. Og så skal man selvfølgelig heller ikke glemme værdien af vore gode og stabile medarbejdere”.